Recepty

Celerová kaše

Počet porcí: 2 Ingredience: 1 menší bulva celeru 60 ml smetany 1 lžíce másla sůl Postup přípravy: Celer oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě do změknutí. Po uvaření ho scedíme a necháme si trochu vody. Scezený celer rozmixujeme spolu s máslem a ohřátou smetanou a dochutíme solí. Pokud je směs příliš hutná, naředíme trochou vody s vařeného celeru. …

Losos s celerovými hranolkami

Počet porcí: 2 Ingredience: 2 lososové filety 1 menší bulva celeru snítka čerstvého tymiánu olivový olej sůl Postup přípravy: Celer oloupáme a nakrájíme na tenké hranolky. Hranolky dáme do točítka (Teplovzdušná fritéza TEFAL ActiFry), zakápneme olivovým olejem a necháme točit cca 15 minut. Před podáváním osolíme. Pokud nemáte tento náš oblíbený přístroj, rozprostřete hranolky na plech, zakápnete olivovým olejem a pečete …

Vajíčka natvrdo s opečenou slaninou a zeleninou

Počet porcí: 2 Ingredience: 6 vajec (velikost M) 100 g plátků anglické slaniny 200 g polníčku 200 g cherry rajčat olivový olej sůl Postup přípravy: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme, rozkrojíme napůl a osolíme. Plátky slaniny opečeme dokřupava na pánvi. Vajíčka se slaninou podáváme s polníčkem a rajčaty, které zakápneme trochou olivového oleje.

Avokádový pudink s ovocem

Počet porcí: 2 Ingredience: 1 velké avokádo 2 banány 15 g psyllia 200 g malin/ostružin/jahod/borůvek apod. Postup přípravy: Oloupané avokádo a banány spolu s psylliem a vodou (150 ml) rozmixujeme do hladka. Nalijeme do misek a posypeme zvoleným ovocem.

Cuketové špagety aglio olio

Počet porcí: 2 Ingredience: 600 g cukety 3 velké stroužky česneku 2 malé čerstvé chilli papričky 1 hrst sekané hladkolisté petrželky ½ dcl olivového oleje sůl Postup přípravy: Z neloupané cukety připravíme “špagety”. K tomu můžeme využít škrabku julienne, spiralizér anebo nůž. Prostě, kdo co máme po ruce a s čím to umíme nejlépe. Cuketové špagety zprudka osmahneme na lžíci …

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječnou omeletu můžete udělat mnoha způsoby. Jeden vám teď nabízíme. Zaručí, že vaše omeleta bude vláčná a rozhodně ne vysušená. Základní ingredience pro dvě omelety: na omelety: 6 vajec (velikost M) 2 lžíce smetany 2 lžíce másla sůl pepř (nejlépe čerstvě mletý) na oblohu: 200 g polníčku 200 g cherry rajčat 2 lžíce nasekané pažitky olivový olej Postup přípravy: Omelety …

Hubneme na vánoce: jedno těsto, pět druhů vánočních cukrátek

Vánoce za rohem a všichni se děsí přibírání na váze. Bude následovat vlna předsevzetí a žně pro posilovny a tělocvičny. Přitom 70% úspěchu se děje v kuchyni a 30% zvládneme většinou sami doma za pár minut bez drahého a komplikovaného nářadí. Tím nechci říct, že posilovny a tělocvičny nemají smysl. Nebudu předbíhat k novoročním předsevzetím a výdajům za nefunkční doplňky …

Vepřová roláda se slaninou, avokádem a jablky

Pečení je lepší než smažení. Pokud hodláte zdravě smažit, potřebujete většinou větší množství celkem drahého oleje nebo to není zdravé. S pečením je problém, že se do něj nikomu moc nechce nebo se ho bojí. Přitom na tom není moc co zkazit. Následující recept vznikal v zásadě za pochodu.

Maso se zeleninou v točítku a k tomu třeba salát

Máte doma taky hromadu kuchyňských přípravků, které zabírají místo a použijete je jednou dvakrát do roka? Robota, odšťavňovač nebo friťák s rok starým olejem? U nás je to úplně stejné až na jeden přístroj. Zní to sice jako reklama od Horsta Fuchse z teleshoppingu a možná jsem měl do Tefalu napsat, že jim dělám reklamu, a mohlo z toho něco …

Bramborák bez brambor

Receptů na alternativní bramboráky bez brambor existuje spousta. Ten co jsem včera vymyslel je rozhodně unikát. Bramboráky vznikly naprostou náhodou, a tak si u nás doma vaříme. Znáte to, přijdete domů otevřete ledničku a co si dám k večeři. Říkal jsem si, udělám nějakou omeletu. Už dlouho jsem neměl nic z mandlové mouky, jenže ta doma není. Zato jsou tu …
Top