Vaječnou omeletu můžete udělat mnoha způsoby. Jeden vám teď nabízíme. Zaručí, že vaše omeleta bude vláčná a rozhodně ne vysušená.
Základní ingredience pro dvě omelety:
na omelety:
- 6 vajec (velikost M)
- 2 lžíce smetany
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř (nejlépe čerstvě mletý)
na oblohu:
- 200 g polníčku
- 200 g cherry rajčat
- 2 lžíce nasekané pažitky
- olivový olej
Postup přípravy:
Omelety vytvoříme jednu podruhé, a to vždy následujícím způsobem. Do misky rozklepneme 3 vejce a přidáme lžíci smetany. Osolíme, opepříme a vidličkou promícháme. Následně vmícháme ½ lžíce másla nakrájeného na malé kousky.
Na pánvi rozpustíme na středním plameni ½ lžíce másla. Pánví kroužíme tak, aby máslo pokrylo celou plochu. Pak vlijeme vejce a necháme je pár sekund zatuhnout.
Následně začneme směs na pánvi míchat a vytvářet omeletu. Dokud jsou vajíčka na povrchu ještě ne zcela udělaná, omeletu srolujeme a necháme pár sekund ještě dojít na již odstavené pánvi.
Na talíři omeletu doplníme polníčkem a cherry rajčaty zakápnutými olivovým olejem. Celé posypeme nasekanou pažitkou.
Jak užitečný pro vás byl tento článek?
stáhněte si zdarma ukázku knihy
JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT
Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!
Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:
Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný
Pomůžete mi to napravit?
Díky moc za zpětnou vazbu