Bramborák bez brambor

Receptů na alternativní bramboráky bez brambor existuje spousta. Ten co jsem včera vymyslel je rozhodně unikát. Bramboráky vznikly naprostou náhodou, a tak si u nás doma vaříme.

Znáte to, přijdete domů otevřete ledničku a co si dám k večeři. Říkal jsem si, udělám nějakou omeletu. Už dlouho jsem neměl nic z mandlové mouky, jenže ta doma není. Zato jsou tu lískové ořechy. Nu což, zkusíme je. Lednice mi dál poskytla vejce, avokádo a lilek. Sakra co s tím? Vytáhnul jsem robota a jal se drtit ořechy. Výsledek? Wow, fajn mouka pro základ.

Mouka z lískových ořechů

Mouka z lískových ořechů

Ok, oloupeme avokádo a přimixujeme k ořechům. Aby se to slepilo přidal jsem dvě vejce. Výsledek byl uspokojující a mě se v hlavě začal pomalu rýsovat výsledný produkt. Když už jsem do toho mixnul avokádo, mixneme i lilek. Barva dost dobrá. Přidal jsem ještě jedno vejce, trochu přisolil a jal se smažit.

Největší kuchařské umění, když používáte různé alternativní mouky, ať už je to mandlová, nebo lísková, je udělat placku správně velkou aby se vám jí podařilo otočit. Potřebujete dělat takové menší lívance. Dostatečně tlusté a ne moc velké. Jinak se vám placka rozpadne. Důležité je ji celou podebrat, jinak se trhá.

Mám hotové první dvě placky a zírám na ně. Sakra to je bramborák. Takže jsem do již rozmixovaného základu vylisoval tři stroužky česneku, přimixoval majoránku a pokračoval ve smažení. Výsledkem byly placky chuťově i vzhledově velice podobné bramboráku. Takže dobrou chuť a tady je recept samotný:

Základní ingredience pro dvě porce:

  • 3-4 Vejce
  • Mořská sůl
  • 2 hrsti mandlí nebo lískových ořechů
  • 1 avokádo
  • 2/3 lilku
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • Olej – nerafinovaný

Postup přípravy:

Rozmixujeme ořechy na mouku, přidáme 3-4 vejce a rozmixujeme společně s moukou avokádo a následně i lilek. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Přisolíme, vše pečlivě promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící nandaváme směs abychom na ní měli tak 2-3 placky.

Bramborák bez brambor

Bramborák bez brambor

stáhněte si zdarma ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Jak užitečný pro vás byl tento článek?

Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!

Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:

Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný

Pomůžete mi to napravit?

Top
Zakoupil(a): Marcela z Zlín před 3 hodinami
 
Zakoupil(a): Aleš z Všestary před 11 hodinami
 
Zakoupil(a): Jan z Lazne Belohrad - Brtev před 13 hodinami
 
Zakoupil(a): Vratislav z Srch pošta Staré Hradiště před 15 hodinami
 
Zakoupil(a): Zdeněk z Praha 10 - Strašnice před 17 hodinami
 
Zakoupil(a): Simona z Střížovice před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Viktorie z Ostrava před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Marek z Tachov před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Lukáš z Hradec Králové před 2 dny
 
Zakoupil(a): Jitka z Dobratice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Pavlína z Písek před 2 dny
 
Zakoupil(a): Josef z Praha - Kunratice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Renata z Vysoké Mýto před 2 dny
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Irena z Šlapanice před 3 dny
 
Zakoupil(a): ivo z Adamov před 3 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x