Bramborák bez brambor

Receptů na alternativní bramboráky bez brambor existuje spousta. Ten co jsem včera vymyslel je rozhodně unikát. Bramboráky vznikly naprostou náhodou, a tak si u nás doma vaříme.

Znáte to, přijdete domů otevřete ledničku a co si dám k večeři. Říkal jsem si, udělám nějakou omeletu. Už dlouho jsem neměl nic z mandlové mouky, jenže ta doma není. Zato jsou tu lískové ořechy. Nu což, zkusíme je. Lednice mi dál poskytla vejce, avokádo a lilek. Sakra co s tím? Vytáhnul jsem robota a jal se drtit ořechy. Výsledek? Wow, fajn mouka pro základ.

Mouka z lískových ořechů

Mouka z lískových ořechů

Ok, oloupeme avokádo a přimixujeme k ořechům. Aby se to slepilo přidal jsem dvě vejce. Výsledek byl uspokojující a mě se v hlavě začal pomalu rýsovat výsledný produkt. Když už jsem do toho mixnul avokádo, mixneme i lilek. Barva dost dobrá. Přidal jsem ještě jedno vejce, trochu přisolil a jal se smažit.

Největší kuchařské umění, když používáte různé alternativní mouky, ať už je to mandlová, nebo lísková, je udělat placku správně velkou aby se vám jí podařilo otočit. Potřebujete dělat takové menší lívance. Dostatečně tlusté a ne moc velké. Jinak se vám placka rozpadne. Důležité je ji celou podebrat, jinak se trhá.

Mám hotové první dvě placky a zírám na ně. Sakra to je bramborák. Takže jsem do již rozmixovaného základu vylisoval tři stroužky česneku, přimixoval majoránku a pokračoval ve smažení. Výsledkem byly placky chuťově i vzhledově velice podobné bramboráku. Takže dobrou chuť a tady je recept samotný:

Základní ingredience pro dvě porce:

  • 3-4 Vejce
  • Mořská sůl
  • 2 hrsti mandlí nebo lískových ořechů
  • 1 avokádo
  • 2/3 lilku
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • Olej – nerafinovaný

Postup přípravy:

Rozmixujeme ořechy na mouku, přidáme 3-4 vejce a rozmixujeme společně s moukou avokádo a následně i lilek. Přidáme lisovaný česnek a majoránku. Přisolíme, vše pečlivě promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a lžící nandaváme směs abychom na ní měli tak 2-3 placky.

Bramborák bez brambor

Bramborák bez brambor

stáhněte si ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Top
Zakoupil(a): Celestýna z Nymburk před 1 hodinou
 
Zakoupil(a): Vítězslava z Znojmo před 17 hodinami
 
Zakoupil(a): Dáša z Mladá Boleslav před 19 hodinami
 
Zakoupil(a): Martina z Brno před 21 hodinami
 
Zakoupil(a): Ludmila z Přerov před 22 hodinami
 
Zakoupil(a): Petra z pošta Radslavice u Přerova před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Martina z Kostelec před 1 dnem
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Mirka z Bystřice pod Hostýnem před 2 dny
 
Zakoupil(a): Ivana z Kynšperk nad Ohří před 2 dny
 
Zakoupil(a): Eva z Mimoň před 2 dny
 
Zakoupil(a): Ondřej z Přezletice - pošta Pha Vinoř před 2 dny
 
Zakoupil(a): Miloš z Chomutov před 2 dny
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Jan z Valy před 2 dny
 
Zakoupil(a): JIŘÍ z PILNÍKOV před 2 dny
 
Zakoupil(a): Eva z Praha 4 před 2 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x