Maso se zeleninou v točítku a k tomu třeba salát

Tefal Actifry

Máte doma taky hromadu kuchyňských přípravků, které zabírají místo a použijete je jednou dvakrát do roka? Robota, odšťavňovač nebo friťák s rok starým olejem? U nás je to úplně stejné až na jeden přístroj. Zní to sice jako reklama od Horsta Fuchse z teleshoppingu a možná jsem měl do Tefalu napsat, že jim dělám reklamu, a mohlo z toho něco kápnout 🙂 Pro tentokrát udělám výjimku, protože mi Tefal dost usnadňuje život. A na závěr přihodím recept navrch.

Takže Tefal Actifry (fritovací hrnec nebo co to vlastně je) bych si asi nikdy nekoupil. Velká kulatá “kráva” zabírající opravdu hodně místa. Remoska je proti němu skrček. Ale darovanému koni na zuby nehleď, přinesl ho Ježíšek. Překvapivě hrnec používáme několikrát do týdne a nevadí nám pro něj dojít do skříně v předsíni a zase ho tam vrátit. Co to? Láska?

Ani náhodou. Jen mám rád sebe, svůj žaludek, své tělo a svůj volný čas. Actifry je vyzdvihován hlavně pro možnost připravit jídlo s minimem tuku. To rozhodně není důvod, proč bych si hrnec chtěl pořídit. Ovšem rychlost, samostatnost a určitá variabilita hrnce je famózní. Prostě vezmete maso, nakrájíte, naházíte do hrnce, přidáte zeleninu, zapnete, načasujete a jdete pryč. Hrnec vás sám upozorní, kdy je jídlo hotové. Zkontrolujete, případně prodloužíte čas a zase time-out.

Hrnec ohřívá jídlo horkým vzduchem a pomalu ho promíchává uprostřed umístěným kusem plastu. Tomu říkám točítko. Když je jídlo hotové, vyndáte ho i s pánví umístěnou v přístroji, jídlo nandáte a pánev prostě opláchnete. Na rozdíl od pečení v troubě je údržba mnohem jednodušší.

Takže konec výmluv, že se nemůžete stravovat zdravě, protože máte “málo času” nebo “neumíte vařit”. Úspora času a jakákoli nemožnost něco zkazit nebo připéct udělala u nás doma z velkého neskladného hrnce vydatného pomocníka. Nedávno jsme tři dny v kuse rekonstruovali část kuchyně a nebylo, kde si uvařit. Díky Tefal hrnci jsme měli bez velké práce přísun kvalitního zdravého jídla.

Teď ten fofr recept

Nakrájíte vepřové maso. Hodíte do hrnce, přidáte mraženou zeleninu. Okořeníte, osolíte, zapnete na cca 20 minut a jdete si  po svých. To je celé. Jako přílohu si uděláte salát s rajčaty a ricottou. Olej jsem všude použil sezamový. Celý proces přípravy najdete zrychleně na videu. Je to trochu pokus, jak oživit recepty, ale občas je objekt trochu mimo záběr. Ono jedno rukou držet prkénko, druhou přihazovat maso do hrnce a v puse držet foťák není nejlepší řešení. Přesto nic víc k receptu nepotřebujete.

 

Jak užitečný pro vás byl tento článek?

Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!

stáhněte si zdarma ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:

Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný

Pomůžete mi to napravit?

Top
Zakoupil(a): Marcela z Zlín před 3 hodinami
 
Zakoupil(a): Aleš z Všestary před 10 hodinami
 
Zakoupil(a): Jan z Lazne Belohrad - Brtev před 13 hodinami
 
Zakoupil(a): Vratislav z Srch pošta Staré Hradiště před 14 hodinami
 
Zakoupil(a): Zdeněk z Praha 10 - Strašnice před 17 hodinami
 
Zakoupil(a): Simona z Střížovice před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Viktorie z Ostrava před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Marek z Tachov před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Lukáš z Hradec Králové před 2 dny
 
Zakoupil(a): Jitka z Dobratice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Pavlína z Písek před 2 dny
 
Zakoupil(a): Josef z Praha - Kunratice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Renata z Vysoké Mýto před 2 dny
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Irena z Šlapanice před 3 dny
 
Zakoupil(a): ivo z Adamov před 3 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x