Vepřová roláda se slaninou, avokádem a jablky

Pečení je lepší než smažení. Pokud hodláte zdravě smažit, potřebujete většinou větší množství celkem drahého oleje nebo to není zdravé. S pečením je problém, že se do něj nikomu moc nechce nebo se ho bojí. Přitom na tom není moc co zkazit. Následující recept vznikal v zásadě za pochodu.

Ingredience pro dvě až tři porce

  • 2 plátky vepřového
  • 1 x avokádo
  • slanina
  • paprika
  • olivový olej panenský
  • 2 x jablko
  • 1-2 cibule (dle velikosti)
  • koření dle libosti
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:

Rozehřejeme troubu na 200-250 stupňů. Vepřové maso naklepeme a trochu nasolíme. Položíme na něj plátky slaniny, nakrájené avokádo, papriku a okořeníme. Pokapeme olivovým olejem a zamotáme do rolády. Aby nám držela pohromadě, použijeme párátka. Vložíme do pečící misky, nakrájíme si jablka a přidáme k masu.

Hodíme to na 10 minut do trouby a mezi tím si nakrájíme cibuli a česnek. Přidáme česnek s cibulí mezi jablka, můžeme zase pokapat olejem a vrátíme do trouby. Po cca 15 minutách vyndáme a rozklepneme na vše 3 vejce. Dosolíme, dopepříme a vrátíme do trouby, dokud není vše pěkně propečené. Vyndáme, přidáme oblohu dle uvážení (trochu čerstvé zeleniny) a baštíme 🙂

Top
Zakoupil(a): Václav z Kralupy nad Vltavou před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Tomáš z Pardubice před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Jana z Telč před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Lenka z Stará Ves nad Ondřejnicí před 2 dny
 
Zakoupil(a): Kristína z Śtúrovo před 2 dny
 
Zakoupil(a): Michaela z Jindřichův Hradec před 2 dny
 
Zakoupil(a): Jana z Praha 8 před 2 dny
 
Zakoupil(a): Robert z Šarovy před 2 dny
 
Zakoupil(a): Miroslav z Králův Dvůr před 3 dny
 
Zakoupil(a): Helena z České Budějovice před 3 dny
 
Zakoupil(a): Michal z Olomouc před 3 dny
 
Zakoupil(a): Jana z DOMAŽLICE před 4 dny
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Alena z Zelesice před 4 dny
 
Zakoupil(a): Marie z Lhotka před 4 dny
 
Zakoupil(a): Adéla z Těšany před 4 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x