Cuketové špagety aglio olio

Počet porcí: 2

Ingredience:

  • 600 g cukety
  • 3 velké stroužky česneku
  • 2 malé čerstvé chilli papričky
  • 1 hrst sekané hladkolisté petrželky
  • ½ dcl olivového oleje
  • sůl

Postup přípravy:

Z neloupané cukety připravíme “špagety”. K tomu můžeme využít škrabku julienne, spiralizér anebo nůž. Prostě, kdo co máme po ruce a s čím to umíme nejlépe.

Cuketové špagety zprudka osmahneme na lžíci oleje a osolíme. Poté je krátce podusíme na mírném ohni. Potřebujeme, aby nebyly ani příliš tvrdé ani příliš měkké. Prostě al dente. Špagety si dáme stranou.

Na pánev nalijeme zbytek oleje a přidáme na plátky nakrájený česnek a chilli papričky. Krátce orestujeme. Česnek nám nesmí zhnědnout. Přidáme cuketové špagety, nasekanou petrželku, důkladně promícháme a rovnou podáváme.

Jak užitečný pro vás byl tento článek?

Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!

Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:

blank

stáhněte si zdarma ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný

Pomůžete mi to napravit?

Top

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

blank
x