Losos s chřestem a rajčatovým přelivem

Recept pro 4 porce

Ingredience:

  • 4 porce syrového lososa
  • 1 svazek chřestu
  • ½ hrnku cherry rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky šťávy z citrónu
  • 2 lžičky citrónové kůry
  • ¼ hrnku čerstvého oregána nebo bazalky
  • Čerstvě mletý pepř
  • Mořská sůl
  • Olivový olej

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme 2 stroužky prolisovaného česneku, ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře, lžičku citrónové šťávy a kůry, 2 lžíce olivového oleje. Lososa v této směsi marinujeme 30 minut.

Mezitím si oloupeme chřest, rajčata rozkrájíme na čtvrtky a rozsekáme oregáno. Zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 stupňů.

Než se trouba rozehřeje připravíme si rajčatový přeliv. V misce smícháme prolisovaný stroužek česneku, lžičku citrónové kůry, lžičku citrónové šťávy a 2 lžičky olivového oleje. Do připravené směsi vmícháme rozkrájená cherry rajčata a dochutíme solí a pepřem. Připravenou směs si dáme stranou.

Na plech rozprostřeme oloupaný chřest, osolíme, opepříme a zakapeme lžící olivového oleje. Pečeme 10 minut, po pěti minutách chřest obrátíme.

Lososa můžeme připravit na grilu nebo na oleji na pánvi. Losos je hotový přibližně po 8 až 10 minutách. Poznáme to tak, že je světle růžový a šupinatý.

Vše máme hotovo, a tak můžeme servírovat – na talíř rozprostřeme chřest, položíme na něj lososa a zalejeme rajčatovým přelivem. Na závěr posypeme rozsekaným čerstvým oregánem nebo bazalkou.

losos-s-chrestem-02

stáhněte si ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

losos-s-chrestem-03

losos-s-chrestem-01

Top

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x