Perníkové cookies

Ingredience:

  • 2 a půl hrnku mandlové mouky
  • 1 lžička koření do perníku
  • ¼ hrnku tekutého medu
  • 3 vejce
  • 8 lžic olivového panenského oleje
  • 1 hrst rozinek
  • 1 hrst rozlámané na kousky hořké čokolády (od 70% výše)
  • 1 lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • Špetka soli

Postup přípravy:
Zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 stupňů. Mezitím smícháme mandlovou mouku se špetkou soli a perníkovým kořením. Přidáme vejce, olej, med a důkladně promícháme. Do hotové směsi vmícháme rozinky, zázvor a na malé kousky rozlámanou čokoládu. Plech vyložíme pečícím papírem a z připravené směsi na něm vytvoříme menší kulaté placičky. V předehřáté troubě pečeme cca 15-20 minut.

Top

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x