Základní ingredience:
- Vejce (pro dobré a vydatné jídlo postačí dvě až tři vejce na osobu)
- Slanina (10-15 g na jedno vejce)
- Cibule (dle počtu vajec, cca půl větší cibule na 4 vejce)
- Mořská sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Olej
Postup přípravy:
Vejce rozklepneme do misky, ochutíme mořskou solí, čerstvě mletým černým pepřem a rozkvedláme vidličkou. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na kostičky rozkrájenou cibulku do zlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme osmahnout. Po té přidáme připravenou vaječnou směs a mícháme do zhoustnutí.
Tip:
K závěru můžete míchaná vajíčka dochutit trochou majoránky anebo posypat čerstvou pažitkou.
Pokud máte raději nadýchanější míchaná vajíčka, můžete na 1 vejce přidat 1 lžíci vody.
Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.
Jak užitečný pro vás byl tento článek?
Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!
stáhněte si zdarma ukázku knihy
JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT
Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:
Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný
Pomůžete mi to napravit?
Díky moc za zpětnou vazbu