Míchaná vajíčka se slaninou

Základní ingredience:

  • Vejce (pro dobré a vydatné jídlo postačí dvě až tři vejce na osobu)
  • Slanina (10-15 g na jedno vejce)
  • Cibule (dle počtu vajec, cca půl větší cibule na 4 vejce)
  • Mořská sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Olej

Postup přípravy:

Vejce rozklepneme do misky, ochutíme mořskou solí, čerstvě mletým černým pepřem a rozkvedláme vidličkou. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na kostičky rozkrájenou cibulku do zlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme osmahnout. Po té přidáme připravenou vaječnou směs a mícháme do zhoustnutí.

Tip:
K závěru můžete míchaná vajíčka dochutit trochou majoránky anebo posypat čerstvou pažitkou.
Pokud máte raději nadýchanější míchaná vajíčka, můžete na 1 vejce přidat 1 lžíci vody.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

 

Zanechat zprávu

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Top
Zakoupil(a): Václav z Kralupy nad Vltavou před 23 hodinami
 
Zakoupil(a): Tomáš z Pardubice před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Jana z Telč před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Lenka z Stará Ves nad Ondřejnicí před 2 dny
 
Zakoupil(a): Kristína z Śtúrovo před 2 dny
 
Zakoupil(a): Michaela z Jindřichův Hradec před 2 dny
 
Zakoupil(a): Jana z Praha 8 před 2 dny
 
Zakoupil(a): Robert z Šarovy před 2 dny
 
Zakoupil(a): Miroslav z Králův Dvůr před 2 dny
 
Zakoupil(a): Helena z České Budějovice před 3 dny
 
Zakoupil(a): Michal z Olomouc před 3 dny
 
Zakoupil(a): Jana z DOMAŽLICE před 4 dny
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Alena z Zelesice před 4 dny
 
Zakoupil(a): Marie z Lhotka před 4 dny
 
Zakoupil(a): Adéla z Těšany před 4 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x