Meatza (Masová Pizza)

Recept pro 3-4 porce

Ingredience:

  • 500g vepřového mletého masa
  • 3 rajčata
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 3 plátky slaniny
  • 3-4 plátky sýru Gouda
  • 1 červená paprika
  • pizza koření
  • smetana plnotučná (15%)
  • sůl

Postup přípravy:
Rozehřejeme troubu na 230stupňů. Mleté maso vložíme do mísy a promícháme s jedním vejcem. Ručním mixérem maso s vejcem rozmixujeme na ještě jemnější hmotu (není podmínkou). Osolíme a okořeníme pizza kořením. Na plechu, nebo lépe v dortové kulaté formě rozprostřeme vytvořenou směs z mletého masa. Vložíme do trouby na cca 5 minut a necháme maso trochu zapéct. Vyjmeme z trouby a vyklepneme na maso další dvě vejce. Ozdobíme dle vlastní fantazie plátky cibule, na plátky nakrájenými rajčaty, slaninou, červenou paprikou. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15minut. Vyjmeme z trouby a rozložíme na pizzu sýr. Vrátíme na minutku do trouby, aby se sýr hezky roztekl. Vyjmeme z trouby ozdobíme kopečky smetany, nakrájíme a podáváme.

Poznámka:
Jedná se o vysoce energetické (energie z tuků), nízkosacharidové jídlo, které dodá energii na většinu dne aniž by vás přepadl po pár hodinách hlad. Nasytíte se mnohem menší porcí, než u klasické pizzy.

Top

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x