Zapečený patizón s houbami

Recept pro 2 porce

Ingredience:
1 patizón
½ velké cibule
200 g čerstvých hub (mohou být i mražené)
100 g cukety
200 g mletého masa
2 plátky sýra (např. Gouda)
Olej
Kmín
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Patizón seřízneme a vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibulku. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Následně přidáme mleté maso a vydlabaný vnitřek patizónu bez semen a nastrouhanou cuketu. Vaříme cca 15 minut. Pokud se nám směs přichytává, můžeme lehce podlít vodou. Směs ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Připravenou směs vložíme do vydlabaného patizónu a na zapékací misce či plechu pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 45 – 60 minut. Na upečený patizón dáme dva plátky sýra a vložíme na “vteřinku” zpět do trouby (jen aby se sýr rozehřál).

Tip:
Patizón můžete servírovat na talíř ozdobený nakrájenými rajčaty s čerstvou bazalkou.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

stáhněte si ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Top
Zakoupil(a): Luděk z Štíty před 6 hodinami
 
Zakoupil(a): Veronika z Libín před 7 hodinami
 
Zakoupil(a): Martin z Pelhřimov před 8 hodinami
 
Zakoupil(a): Pavla z Znojmo před 9 hodinami
 
Zakoupil(a): Tereza z Krnsko před 13 hodinami
 
Zakoupil(a): Eva z Mikulovice před 13 hodinami
 
Zakoupil(a): Jana z Žďár nad Sázavou před 15 hodinami
 
Zakoupil(a): Mária z Kľače před 15 hodinami
 
Zakoupil(a): Miroslav z Rotava před 15 hodinami
 
Zakoupil(a): Kateřina z Pětipsy před 16 hodinami
 
Zakoupil(a): Petra z Rakovník před 16 hodinami
 
Zakoupil(a): Tomáš z Praha-Uhříněves před 17 hodinami
 
Zakoupil(a): Lucie z Čerčany před 17 hodinami
 
Zakoupil(a): Markéta z Černá u Bohdanče před 18 hodinami
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Kamila z Bakov nad Jizerou před 21 hodinami
 

NOVÁ KNIHA
PLNÁ JÍDELNÍČKŮ NA HUBNUTÍ

NOVINKA!!!

Detailní stravovací plán, který vás za tři týdny, krok za krokem, provede po cestě k dosažení ideální váhy a jejímu udržení bez zbytečných jojo efektů.

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x