Zapečený patizón s houbami

Recept pro 2 porce

Ingredience:
1 patizón
½ velké cibule
200 g čerstvých hub (mohou být i mražené)
100 g cukety
200 g mletého masa
2 plátky sýra (např. Gouda)
Olej
Kmín
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Patizón seřízneme a vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibulku. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Následně přidáme mleté maso a vydlabaný vnitřek patizónu bez semen a nastrouhanou cuketu. Vaříme cca 15 minut. Pokud se nám směs přichytává, můžeme lehce podlít vodou. Směs ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Připravenou směs vložíme do vydlabaného patizónu a na zapékací misce či plechu pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 45 – 60 minut. Na upečený patizón dáme dva plátky sýra a vložíme na “vteřinku” zpět do trouby (jen aby se sýr rozehřál).

Tip:
Patizón můžete servírovat na talíř ozdobený nakrájenými rajčaty s čerstvou bazalkou.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

Jak užitečný pro vás byl tento článek?

Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!

stáhněte si zdarma ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:

Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný

Pomůžete mi to napravit?

Top
Zakoupil(a): Klára z Třinec před 5 hodinami
 
Zakoupil(a): Jiří z Aš před 9 hodinami
 
Zakoupil(a): Michaela z Praha před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Věra z Černá Voda před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Kateřina z Nový Jičín před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Michal z Praha před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Jana z Brno před 2 dny
 
Zakoupil(a): Petra z Písek před 2 dny
 
Zakoupil(a): Markéta z Jablonec nad Nisou před 2 dny
 
Zakoupil(a): Eva z Jeseník před 2 dny
 
Zakoupil(a): Vladěna z Vsetín před 2 dny
 
Zakoupil(a): Miriam z Ostrava před 3 dny
 
Zakoupil(a): Klára z Praha před 3 dny
 
Zakoupil(a): Zuzana z Zlín před 3 dny
 
Zakoupil(a): Michal z Česke Budějovice před 4 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x