Zapečený patizón s houbami

Recept pro 2 porce

Ingredience:
1 patizón
½ velké cibule
200 g čerstvých hub (mohou být i mražené)
100 g cukety
200 g mletého masa
2 plátky sýra (např. Gouda)
Olej
Kmín
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Patizón seřízneme a vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibulku. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Následně přidáme mleté maso a vydlabaný vnitřek patizónu bez semen a nastrouhanou cuketu. Vaříme cca 15 minut. Pokud se nám směs přichytává, můžeme lehce podlít vodou. Směs ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Připravenou směs vložíme do vydlabaného patizónu a na zapékací misce či plechu pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 45 – 60 minut. Na upečený patizón dáme dva plátky sýra a vložíme na “vteřinku” zpět do trouby (jen aby se sýr rozehřál).

Tip:
Patizón můžete servírovat na talíř ozdobený nakrájenými rajčaty s čerstvou bazalkou.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

Jak užitečný pro vás byl tento článek?

Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!

stáhněte si zdarma ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:

Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný

Pomůžete mi to napravit?

Top
Zakoupil(a): Karin z Praha 1 před 3 hodinami
 
Zakoupil(a): Milan z Bořanovice před 6 hodinami
 
Zakoupil(a): Petra z Dolní Zálezly před 12 hodinami
 
Zakoupil(a): Vladimir z Praha před 16 hodinami
 
Zakoupil(a): Jiří z Uherské Hradiště před 21 hodinami
 
Zakoupil(a): Zdeněk z Hustopeče před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Jaroslava z Prachatice před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Libor z Slušovice před 2 dny
 
Zakoupil(a): simona z Ostrava před 2 dny
 
Zakoupil(a): Zdeněk z ČESKÁ LÍPA před 2 dny
 
Zakoupil(a): Dana z Orlová - Lutyně před 2 dny
 
Zakoupil(a): Jan z Jesenice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Emilia z SERED před 2 dny
 
Zakoupil(a): Petr z Horoměřice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Eliška z Dobřív před 2 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x