Zapečený patizón s houbami

Recept pro 2 porce

Ingredience:
1 patizón
½ velké cibule
200 g čerstvých hub (mohou být i mražené)
100 g cukety
200 g mletého masa
2 plátky sýra (např. Gouda)
Olej
Kmín
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Patizón seřízneme a vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibulku. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Následně přidáme mleté maso a vydlabaný vnitřek patizónu bez semen a nastrouhanou cuketu. Vaříme cca 15 minut. Pokud se nám směs přichytává, můžeme lehce podlít vodou. Směs ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Připravenou směs vložíme do vydlabaného patizónu a na zapékací misce či plechu pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 45 – 60 minut. Na upečený patizón dáme dva plátky sýra a vložíme na “vteřinku” zpět do trouby (jen aby se sýr rozehřál).

Tip:
Patizón můžete servírovat na talíř ozdobený nakrájenými rajčaty s čerstvou bazalkou.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

stáhněte si ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Top
Zakoupil(a): Dana z Chotěboř před 22 minutami
 
Zakoupil(a): Celestýna z Nymburk před 3 hodinami
 
Zakoupil(a): Vítězslava z Znojmo před 21 hodinami
 
Zakoupil(a): Dáša z Mladá Boleslav před 23 hodinami
 
Zakoupil(a): Martina z Brno před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Ludmila z Přerov před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Petra z pošta Radslavice u Přerova před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Martina z Kostelec před 1 dnem
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Mirka z Bystřice pod Hostýnem před 2 dny
 
Zakoupil(a): Ivana z Kynšperk nad Ohří před 2 dny
 
Zakoupil(a): Eva z Mimoň před 2 dny
 
Zakoupil(a): Ondřej z Přezletice - pošta Pha Vinoř před 2 dny
 
Zakoupil(a): Miloš z Chomutov před 2 dny
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Jan z Valy před 2 dny
 
Zakoupil(a): JIŘÍ z PILNÍKOV před 2 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x