Zapečený patizón s houbami

Recept pro 2 porce

Ingredience:
1 patizón
½ velké cibule
200 g čerstvých hub (mohou být i mražené)
100 g cukety
200 g mletého masa
2 plátky sýra (např. Gouda)
Olej
Kmín
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Patizón seřízneme a vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibulku. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Následně přidáme mleté maso a vydlabaný vnitřek patizónu bez semen a nastrouhanou cuketu. Vaříme cca 15 minut. Pokud se nám směs přichytává, můžeme lehce podlít vodou. Směs ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Připravenou směs vložíme do vydlabaného patizónu a na zapékací misce či plechu pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 45 – 60 minut. Na upečený patizón dáme dva plátky sýra a vložíme na “vteřinku” zpět do trouby (jen aby se sýr rozehřál).

Tip:
Patizón můžete servírovat na talíř ozdobený nakrájenými rajčaty s čerstvou bazalkou.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

stáhněte si ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Top
Zakoupil(a): Jana z Havířov-Šumbark před 53 minutami
 
Zakoupil(a): Michala z Karlovy Vary před 1 hodinou
 
Zakoupil(a): jiří z Tábor před 3 hodinami
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Ladislava z Mnichovo Hradiště před 4 hodinami
 
Zakoupil(a): Šárka z Praha 9- Klánovice před 4 hodinami
 
Zakoupil(a): Jana z Třebechovice p.O před 15 hodinami
 
Zakoupil(a): Miroslava z České Budějovice před 18 hodinami
 
Zakoupil(a): Jiří z Praha 7 před 20 hodinami
 
Zakoupil(a): Lucie z Praha 2 - Vinohrady před 22 hodinami
 
Zakoupil(a): Eliška z Radostín nad Oslavou před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Veronika z Moravský Krumlov před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Lenka z Chodov před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Petra z Sázava před 2 dny
 
Zakoupil(a): Veronika z Frýdek-Místek před 2 dny
 
Zakoupil(a): Magdalena z Kobylnice před 2 dny