Zapečený patizón s houbami

Recept pro 2 porce

Ingredience:
1 patizón
½ velké cibule
200 g čerstvých hub (mohou být i mražené)
100 g cukety
200 g mletého masa
2 plátky sýra (např. Gouda)
Olej
Kmín
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Patizón seřízneme a vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibulku. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Následně přidáme mleté maso a vydlabaný vnitřek patizónu bez semen a nastrouhanou cuketu. Vaříme cca 15 minut. Pokud se nám směs přichytává, můžeme lehce podlít vodou. Směs ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Připravenou směs vložíme do vydlabaného patizónu a na zapékací misce či plechu pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 45 – 60 minut. Na upečený patizón dáme dva plátky sýra a vložíme na “vteřinku” zpět do trouby (jen aby se sýr rozehřál).

Tip:
Patizón můžete servírovat na talíř ozdobený nakrájenými rajčaty s čerstvou bazalkou.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

stáhněte si ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Zanechat zprávu

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Top
Zakoupil(a): Jiří z Otrokovice před 1 hodinou
 
Zakoupil(a): Martin z Vlašim před 4 minutami
 
Zakoupil(a): Renata z Církvice u Kutné Hory před 3 hodinami
 
Zakoupil(a): Martina z Praha 4 před 9 hodinami
 
Zakoupil(a): Veronika z Praha 6 před 12 hodinami
 
Zakoupil(a): Petr z Třeboň před 13 hodinami
 
Zakoupil(a): Aleš z Chrudim před 14 hodinami
 
Zakoupil(a): Kateřina z Stará Ves nad Ondř. před 16 hodinami
 
Zakoupil(a): Oldřich z Praha před 20 hodinami
 
Zakoupil(a): František z Třebíč před 20 hodinami
 
Zakoupil(a): Alžběta z Cítoliby před 22 hodinami
 
Zakoupil(a): Miroslav z Plzeň před 22 hodinami
 
Zakoupil(a): Viera z Levice před 22 hodinami
 
Zakoupil(a): Monika z Nový Jičín před 23 hodinami
 
Zakoupil(a): Monika z Sedlec-Prčice před 1 dnem
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x