Zapečený patizón s houbami

Recept pro 2 porce

Ingredience:
1 patizón
½ velké cibule
200 g čerstvých hub (mohou být i mražené)
100 g cukety
200 g mletého masa
2 plátky sýra (např. Gouda)
Olej
Kmín
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Patizón seřízneme a vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibulku. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Následně přidáme mleté maso a vydlabaný vnitřek patizónu bez semen a nastrouhanou cuketu. Vaříme cca 15 minut. Pokud se nám směs přichytává, můžeme lehce podlít vodou. Směs ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Připravenou směs vložíme do vydlabaného patizónu a na zapékací misce či plechu pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 45 – 60 minut. Na upečený patizón dáme dva plátky sýra a vložíme na “vteřinku” zpět do trouby (jen aby se sýr rozehřál).

Tip:
Patizón můžete servírovat na talíř ozdobený nakrájenými rajčaty s čerstvou bazalkou.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

stáhněte si ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Top
Zakoupil(a): Martin z Havířov před 10 minutami
 
Zakoupil(a): Dana z Duchcov před 5 hodinami
 
Zakoupil(a): Jan z Příbram před 14 hodinami
 
Zakoupil(a): Tomáš z Praha před 17 hodinami
 
Zakoupil(a): Miroslava z Brno před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Jiří z Starý Kolín před 2 dny
 
Zakoupil(a): Ilona z Dymokury před 2 dny
 
Zakoupil(a): Monika z Velešín před 2 dny
 
Zakoupil(a): Tomáš z Benešov u Prahy před 3 dny
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Jaroslava z Polička před 3 dny
 
Zakoupil(a): Josef z PRAHA před 4 dny
 
Zakoupil(a): Renata z Plzeň před 4 dny
 
Zakoupil(a): Jaroslav z Rtyně v Podkrkonoší před 4 dny
 
Zakoupil(a): Alena z Praha 6 před 5 dny
 
Zakoupil(a): Jana z Pardubice před 5 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x