Zapečený patizón s houbami

Recept pro 2 porce

Ingredience:
1 patizón
½ velké cibule
200 g čerstvých hub (mohou být i mražené)
100 g cukety
200 g mletého masa
2 plátky sýra (např. Gouda)
Olej
Kmín
Sůl
Pepř

Postup přípravy:
Patizón seřízneme a vydlabeme. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme cibulku. Přidáme nakrájené houby a za stálého míchání vaříme cca 8 minut. Následně přidáme mleté maso a vydlabaný vnitřek patizónu bez semen a nastrouhanou cuketu. Vaříme cca 15 minut. Pokud se nám směs přichytává, můžeme lehce podlít vodou. Směs ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Připravenou směs vložíme do vydlabaného patizónu a na zapékací misce či plechu pečeme v troubě na 180 stupňů přibližně 45 – 60 minut. Na upečený patizón dáme dva plátky sýra a vložíme na “vteřinku” zpět do trouby (jen aby se sýr rozehřál).

Tip:
Patizón můžete servírovat na talíř ozdobený nakrájenými rajčaty s čerstvou bazalkou.

Líbí se vám recept? Máte s ním vlastní zkuešenosti? Nějaké nápady na vylepšení? Zajímá mě co si myslíte. Podělte se níže v komentářích.

stáhněte si ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Top
Zakoupil(a): Pavlína z Brno před 5 hodinami
 
Zakoupil(a): Libuše z Pardubice před 7 hodinami
 
Zakoupil(a): Petra z Praha 6 - Suchdol před 8 hodinami
 
Zakoupil(a): Jana z Dolní Lhota před 9 hodinami
 
Zakoupil(a): Zuzana z Kladno před 11 hodinami
 
Zakoupil(a): Barbora z Rýmařov před 23 hodinami
 
Zakoupil(a): Dana z Lysá n.L. před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Zuzana z Bratislava , Slovensko před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Jitka z Plzeň před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Petra z Frýdek-Místek před 2 dny
 
Zakoupil(a): Vladimír z Šternberk před 2 dny
 
Zakoupil(a): Blanka z Tábor před 2 dny
 
Zakoupil(a): Lucia z Dunajska Luzna před 2 dny
 
Zakoupil(a): Iveta z Dolní Bojanovice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Lucie z Kelč před 2 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x