Pečení je lepší než smažení. Pokud hodláte zdravě smažit, potřebujete většinou větší množství celkem drahého oleje nebo to není zdravé. S pečením je problém, že se do něj nikomu moc nechce nebo se ho bojí. Přitom na tom není moc co zkazit. Následující recept vznikal v zásadě za pochodu.
Ingredience pro dvě až tři porce
- 2 plátky vepřového
- 1 x avokádo
- slanina
- paprika
- olivový olej panenský
- 2 x jablko
- 1-2 cibule (dle velikosti)
- koření dle libosti
- 3 stroužky česneku
- 3 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
Rozehřejeme troubu na 200-250 stupňů. Vepřové maso naklepeme a trochu nasolíme. Položíme na něj plátky slaniny, nakrájené avokádo, papriku a okořeníme. Pokapeme olivovým olejem a zamotáme do rolády. Aby nám držela pohromadě, použijeme párátka. Vložíme do pečící misky, nakrájíme si jablka a přidáme k masu.
Hodíme to na 10 minut do trouby a mezi tím si nakrájíme cibuli a česnek. Přidáme česnek s cibulí mezi jablka, můžeme zase pokapat olejem a vrátíme do trouby. Po cca 15 minutách vyndáme a rozklepneme na vše 3 vejce. Dosolíme, dopepříme a vrátíme do trouby, dokud není vše pěkně propečené. Vyndáme, přidáme oblohu dle uvážení (trochu čerstvé zeleniny) a baštíme 🙂
Jak užitečný pro vás byl tento článek?
Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!
Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:
stáhněte si zdarma ukázku knihy
JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT
Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný
Pomůžete mi to napravit?
Díky moc za zpětnou vazbu