Carpaccio z červené řepy

Recept pro 2 porce

Ingredience:

  • 1ks červené řepy
  • 1ks hrušky
  • 0,1l bílého vína
  • 1ks skořice
  • ⅛ vanilky
  • 2 lžíce ricotty nebo cottage
  • 20g rukoly
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Alobal

Postup přípravy:

Červenou řepu omyjeme a neoloupanou vložíme na alobal, osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme ji do alobalu a necháme v rozpálené troubě (cca na 180 stupňů) zapékat přibližně 2 hodiny. Když je řepa měkká, rozbalíme ji a oloupeme. Mezitím si hrušku rozkrájíme na silnější plátky a povaříme ji chvilku ve víně spolu se skořicí a vanilkou. Oloupanou řepu rozkrájíme na tenké plátky, poklademe hruškou, dozdobíme rukolou a ricottou nebo cottagem a na závěr dle chuti opepříme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

Příprava ve videou:
(Trochu jsem se nechal při stříhání unést, tak to prosím omluvte)

[sz-vimeo url=”https://vimeo.com/60436843″ width=”650″ height=”365″ responsive=”Y” /]

 

carpacio-z-cervene-repy-02 carpacio-z-cervene-repy-01

Top
Zakoupil(a): Michala z Karlovy Vary před 34 minutami
 
Zakoupil(a): jiří z Tábor před 1 hodinou
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Ladislava z Mnichovo Hradiště před 2 hodinami
 
Zakoupil(a): Šárka z Praha 9- Klánovice před 2 hodinami
 
Zakoupil(a): Jana z Třebechovice p.O před 14 hodinami
 
Zakoupil(a): Miroslava z České Budějovice před 16 hodinami
 
Zakoupil(a): Jiří z Praha 7 před 18 hodinami
 
Zakoupil(a): Lucie z Praha 2 - Vinohrady před 20 hodinami
 
Zakoupil(a): Eliška z Radostín nad Oslavou před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Veronika z Moravský Krumlov před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Lenka z Chodov před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Petra z Sázava před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Veronika z Frýdek-Místek před 2 dny
 
Zakoupil(a): Magdalena z Kobylnice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Martin z Praha před 2 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x