Carpaccio z červené řepy

Recept pro 2 porce

Ingredience:

  • 1ks červené řepy
  • 1ks hrušky
  • 0,1l bílého vína
  • 1ks skořice
  • ⅛ vanilky
  • 2 lžíce ricotty nebo cottage
  • 20g rukoly
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Alobal

Postup přípravy:

Červenou řepu omyjeme a neoloupanou vložíme na alobal, osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme ji do alobalu a necháme v rozpálené troubě (cca na 180 stupňů) zapékat přibližně 2 hodiny. Když je řepa měkká, rozbalíme ji a oloupeme. Mezitím si hrušku rozkrájíme na silnější plátky a povaříme ji chvilku ve víně spolu se skořicí a vanilkou. Oloupanou řepu rozkrájíme na tenké plátky, poklademe hruškou, dozdobíme rukolou a ricottou nebo cottagem a na závěr dle chuti opepříme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

Příprava ve videou:
(Trochu jsem se nechal při stříhání unést, tak to prosím omluvte)

carpacio-z-cervene-repy-02 carpacio-z-cervene-repy-01

Top
Zakoupil(a): Jiří z Praha 10 před 4 hodinami
 
Zakoupil(a): Jiří z Praha 10 před 4 hodinami
 
Zakoupil(a): Vladimir z Praha 5 před 18 hodinami
 
Zakoupil(a): Petr z Jivina před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Lukáš z Hustopeče před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Jiřina z Nové Jirny před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Daniela z Studenec před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Michaela z Škvorec před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Markéta z Písek před 2 dny
 
Zakoupil(a): Martin z Prada 9 před 3 dny
 
Zakoupil(a): Anna z Praha před 3 dny
 
Zakoupil(a): Miroslav z Poděbrady před 3 dny
 
Zakoupil(a): Martin z Praha před 4 dny
 
Zakoupil(a): Stefan z Dubnica nad Váhom před 4 dny
 
Zakoupil(a): Michal z Ostrava před 4 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x