Recept pro 2 porce
Ingredience:
- 1ks červené řepy
- 1ks hrušky
- 0,1l bílého vína
- 1ks skořice
- ⅛ vanilky
- 2 lžíce ricotty nebo cottage
- 20g rukoly
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Alobal
Postup přípravy:
Červenou řepu omyjeme a neoloupanou vložíme na alobal, osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme ji do alobalu a necháme v rozpálené troubě (cca na 180 stupňů) zapékat přibližně 2 hodiny. Když je řepa měkká, rozbalíme ji a oloupeme. Mezitím si hrušku rozkrájíme na silnější plátky a povaříme ji chvilku ve víně spolu se skořicí a vanilkou. Oloupanou řepu rozkrájíme na tenké plátky, poklademe hruškou, dozdobíme rukolou a ricottou nebo cottagem a na závěr dle chuti opepříme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
Příprava ve videou:
(Trochu jsem se nechal při stříhání unést, tak to prosím omluvte)
Jak užitečný pro vás byl tento článek?
Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!
Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:
stáhněte si zdarma ukázku knihy
JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT
Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný
Pomůžete mi to napravit?
Díky moc za zpětnou vazbu