Carpaccio z červené řepy

Recept pro 2 porce

Ingredience:

  • 1ks červené řepy
  • 1ks hrušky
  • 0,1l bílého vína
  • 1ks skořice
  • ⅛ vanilky
  • 2 lžíce ricotty nebo cottage
  • 20g rukoly
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Alobal

Postup přípravy:

Červenou řepu omyjeme a neoloupanou vložíme na alobal, osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme ji do alobalu a necháme v rozpálené troubě (cca na 180 stupňů) zapékat přibližně 2 hodiny. Když je řepa měkká, rozbalíme ji a oloupeme. Mezitím si hrušku rozkrájíme na silnější plátky a povaříme ji chvilku ve víně spolu se skořicí a vanilkou. Oloupanou řepu rozkrájíme na tenké plátky, poklademe hruškou, dozdobíme rukolou a ricottou nebo cottagem a na závěr dle chuti opepříme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

Příprava ve videou:
(Trochu jsem se nechal při stříhání unést, tak to prosím omluvte)

carpacio-z-cervene-repy-02 carpacio-z-cervene-repy-01

Jak užitečný pro vás byl tento článek?

Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!

Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:

stáhněte si zdarma ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný

Pomůžete mi to napravit?

Top
Zakoupil(a): Arnošt z Brno před 2 hodinami
 
Zakoupil(a): Jiřina z Rožnov pod Radhoštěm před 4 hodinami
 
Zakoupil(a): Alena z České Budějovice před 5 hodinami
 
Zakoupil(a): Nina z Náchod před 12 hodinami
 
Zakoupil(a): Aneta z Stribro před 22 hodinami
 
Zakoupil(a): Michaela z Praha 4 před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Anna z Praha před 1 dnem
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Eva z Boskovice před 2 dny
 
Zakoupil(a): Vladimír z Praha 6 před 2 dny
 
Zakoupil(a): Helena z Brno před 2 dny
 
Zakoupil(a): Ludmila z Sokolov před 3 dny
 
Zakoupil(a): Martina z Holýšov před 3 dny
 
Zakoupil(a): Marian z Nýdek před 3 dny
 
Zakoupil(a): Jan z Ústí nad Labem před 3 dny
 
Zakoupil(a): Klaudia z Praha 8 před 3 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x