Carpaccio z červené řepy

Recept pro 2 porce

Ingredience:

  • 1ks červené řepy
  • 1ks hrušky
  • 0,1l bílého vína
  • 1ks skořice
  • ⅛ vanilky
  • 2 lžíce ricotty nebo cottage
  • 20g rukoly
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Alobal

Postup přípravy:

Červenou řepu omyjeme a neoloupanou vložíme na alobal, osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme ji do alobalu a necháme v rozpálené troubě (cca na 180 stupňů) zapékat přibližně 2 hodiny. Když je řepa měkká, rozbalíme ji a oloupeme. Mezitím si hrušku rozkrájíme na silnější plátky a povaříme ji chvilku ve víně spolu se skořicí a vanilkou. Oloupanou řepu rozkrájíme na tenké plátky, poklademe hruškou, dozdobíme rukolou a ricottou nebo cottagem a na závěr dle chuti opepříme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

Příprava ve videou:
(Trochu jsem se nechal při stříhání unést, tak to prosím omluvte)

[sz-vimeo url=”https://vimeo.com/60436843″ width=”650″ height=”365″ responsive=”Y” /]

 

carpacio-z-cervene-repy-02 carpacio-z-cervene-repy-01

Top
Zakoupil(a): Vítězslava z Znojmo před 16 hodinami
 
Zakoupil(a): Dáša z Mladá Boleslav před 18 hodinami
 
Zakoupil(a): Martina z Brno před 20 hodinami
 
Zakoupil(a): Ludmila z Přerov před 21 hodinami
 
Zakoupil(a): Petra z pošta Radslavice u Přerova před 1 dnem
 
Zakoupil(a): Martina z Kostelec před 1 dnem
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Mirka z Bystřice pod Hostýnem před 2 dny
 
Zakoupil(a): Ivana z Kynšperk nad Ohří před 2 dny
 
Zakoupil(a): Eva z Mimoň před 2 dny
 
Zakoupil(a): Ondřej z Přezletice - pošta Pha Vinoř před 2 dny
 
Zakoupil(a): Miloš z Chomutov před 2 dny
 
e-book Jak pálit a neukládat
Zakoupil(a): Jan z Valy před 2 dny
 
Zakoupil(a): JIŘÍ z PILNÍKOV před 2 dny
 
Zakoupil(a): Eva z Praha 4 před 2 dny
 
Zakoupil(a): Markéta z Praha8 Troja před 2 dny
 

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

x