Recept pro 4 porce
Ingredience:
- 4 porce syrového lososa
- 1 svazek chřestu
- ½ hrnku cherry rajčat
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky šťávy z citrónu
- 2 lžičky citrónové kůry
- ¼ hrnku čerstvého oregána nebo bazalky
- Čerstvě mletý pepř
- Mořská sůl
- Olivový olej
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme 2 stroužky prolisovaného česneku, ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře, lžičku citrónové šťávy a kůry, 2 lžíce olivového oleje. Lososa v této směsi marinujeme 30 minut.
Mezitím si oloupeme chřest, rajčata rozkrájíme na čtvrtky a rozsekáme oregáno. Zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 stupňů.
Než se trouba rozehřeje připravíme si rajčatový přeliv. V misce smícháme prolisovaný stroužek česneku, lžičku citrónové kůry, lžičku citrónové šťávy a 2 lžičky olivového oleje. Do připravené směsi vmícháme rozkrájená cherry rajčata a dochutíme solí a pepřem. Připravenou směs si dáme stranou.
Na plech rozprostřeme oloupaný chřest, osolíme, opepříme a zakapeme lžící olivového oleje. Pečeme 10 minut, po pěti minutách chřest obrátíme.
Lososa můžeme připravit na grilu nebo na oleji na pánvi. Losos je hotový přibližně po 8 až 10 minutách. Poznáme to tak, že je světle růžový a šupinatý.
Vše máme hotovo, a tak můžeme servírovat – na talíř rozprostřeme chřest, položíme na něj lososa a zalejeme rajčatovým přelivem. Na závěr posypeme rozsekaným čerstvým oregánem nebo bazalkou.
stáhněte si zdarma ukázku knihy
JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT
Jak užitečný pro vás byl tento článek?
Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!
Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:
Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný
Pomůžete mi to napravit?
Díky moc za zpětnou vazbu