Recepty

Losos s chřestem a rajčatovým přelivem

Recept pro 4 porce Ingredience: 4 porce syrového lososa 1 svazek chřestu ½ hrnku cherry rajčat 3 stroužky česneku 2 lžičky šťávy z citrónu 2 lžičky citrónové kůry ¼ hrnku čerstvého oregána nebo bazalky Čerstvě mletý pepř Mořská sůl Olivový olej Postup přípravy: Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme 2 stroužky prolisovaného česneku, ½ lžičky soli, ½ lžičky pepře, …

Carpaccio z červené řepy

Recept pro 2 porce Ingredience: 1ks červené řepy 1ks hrušky 0,1l bílého vína 1ks skořice ⅛ vanilky 2 lžíce ricotty nebo cottage 20g rukoly Olivový olej Sůl Pepř Alobal Postup přípravy: Červenou řepu omyjeme a neoloupanou vložíme na alobal, osolíme a zakápneme olejem. Zabalíme ji do alobalu a necháme v rozpálené troubě (cca na 180 stupňů) zapékat přibližně 2 hodiny. …

Zmrzlina: Banánové magnum

Ingredience: 2 banány 1 řecký jogurt Sekané mandle Skořice (množství dle chuti) 4 Špejle na zmrzlinu nebo klasické špejle Pečící papír Postup přípravy: Smícháme řecký jogurt se skořicí. Oloupeme banány, odřízneme jim špičky, z každého uděláme dva a napíchneme je na špejle na zmrzlinu. Pokud nemáme špejle na zmrzlinu, vezmeme klasické špejle, každou rozlomíme na tři části a napíchneme na …

Sladký pomerančový dezert

ingredience: pomeranč tvaroh (nebo zakysaná smetana, bílý jogurt) rozinky jakékoliv ořechy med příprava: do misky dejte tvaroh (nebo zakysanou smetanu) přidejte stroužky pomeranče (natrhané – pustí šťávu) nasypte rozinky a ořechy celé přelijte kapkou medu Autor receptu: Jirka Zeman – holitka.cz

Kuře s karotkovými chipsy

Pospícháte? Nechcete nic řešit? Nemáte čas? Máme pro vás jeden z nejjednodušších receptů vůbec…. náročnost: * – začátečník doba: * – max 15 min. ingredience: stroužek česneku kuřecí prsa karotka (mladá malá s natí je lepší) řepkový olej olivový olej mořská (drcená sůl) čerstvý pepř příprava: na rozehřátou pánev nalijeme trochu řepkového oleje dáme jeden stroužek česneku (ten nám ochutí …

Zapečená rajčata s kukadly

Recept pro 3 porce Základní ingredience: 6 rajčat 6 vajec 1 stroužek česneku 6 listů římského salátu Zelená petržel Mořská sůl Čerstvě mletý černý pepř Olivový olej Postup přípravy: Zapneme troubu a předehřejeme ji na 200 stupňů. Mezitím si připravíme domácí pesto – rozmixujeme římský salát spolu se solí, čerstvě rozemletým pepřem, česnekem, zelenou petrželí a olejem. Z rajčat seřízneme …

Salát s medovým kozím sýrem

2 porce Ingredience: 1 malý ledový salát 2 hrsti polníčku 10 cherry rajčat 1 balení čerstvého kozího sýra s medem (např. společnost Nowaco prodává balení obsahující 7 malých koleček kozího sýra) 4 plátky kouřem uzené šunky 1 mango 2 lžíce sekané čerstvé petrželky Mořská sůl Olivový olej Postup přípravy: Do mísy natrháme ledový salát, přidáme polníček, půlené cherry rajčata, na …

Dýňová kaše

4 porce Ingredience: ½ muškátové dýně (Muscade de Provence) 50 g másla Mořská sůl Postup přípravy: Dýni zbavíme tvrdé slupky a semen. Očištěnou dužinu z dýně povaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo a rozmixujeme. V případě potřeby dosolíme. Kaše se výborně hodí k masu či rybám.

Neklasický španělský ptáček

1 neklasický španělský ptáček Ingredience: 1 plátek z kuřecího stehýnka ½  řapíkatého celeru 1 plátek sýra 1 plátek slaniny Koření dle vlastního výběru Párátko Postup přípravy: Plátek masa naklepeme, okořeníme a poklademe plátkem slaniny a sýra. Doprostřed plátku vložíme řapíkatý celer, svineme a zafixujeme párátkem. Následně zprudka zapečeme v troubě. Neklasické španělské ptáčky podáváme s klasickou grilovanou zeleninou. Tip: Při …

Meatza (Masová Pizza)

Recept pro 3-4 porce Ingredience: 500g vepřového mletého masa 3 rajčata 3 vejce 1 cibule 3 plátky slaniny 3-4 plátky sýru Gouda 1 červená paprika pizza koření smetana plnotučná (15%) sůl Postup přípravy: Rozehřejeme troubu na 230stupňů. Mleté maso vložíme do mísy a promícháme s jedním vejcem. Ručním mixérem maso s vejcem rozmixujeme na ještě jemnější hmotu (není podmínkou). Osolíme …
Top