Vepřová roláda se slaninou, avokádem a jablky

Pečení je lepší než smažení. Pokud hodláte zdravě smažit, potřebujete většinou větší množství celkem drahého oleje nebo to není zdravé. S pečením je problém, že se do něj nikomu moc nechce nebo se ho bojí. Přitom na tom není moc co zkazit. Následující recept vznikal v zásadě za pochodu.

Ingredience pro dvě až tři porce

  • 2 plátky vepřového
  • 1 x avokádo
  • slanina
  • paprika
  • olivový olej panenský
  • 2 x jablko
  • 1-2 cibule (dle velikosti)
  • koření dle libosti
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy:

Rozehřejeme troubu na 200-250 stupňů. Vepřové maso naklepeme a trochu nasolíme. Položíme na něj plátky slaniny, nakrájené avokádo, papriku a okořeníme. Pokapeme olivovým olejem a zamotáme do rolády. Aby nám držela pohromadě, použijeme párátka. Vložíme do pečící misky, nakrájíme si jablka a přidáme k masu.

Hodíme to na 10 minut do trouby a mezi tím si nakrájíme cibuli a česnek. Přidáme česnek s cibulí mezi jablka, můžeme zase pokapat olejem a vrátíme do trouby. Po cca 15 minutách vyndáme a rozklepneme na vše 3 vejce. Dosolíme, dopepříme a vrátíme do trouby, dokud není vše pěkně propečené. Vyndáme, přidáme oblohu dle uvážení (trochu čerstvé zeleniny) a baštíme 🙂

Jak užitečný pro vás byl tento článek?

Pro hodnocení klikněte na hvězdičky!

Průměrné hodnocení / 5. Hodnotilo:

stáhněte si zdarma ukázku knihy

JAK TUKY PÁLIT A NEUKLÁDAT

Mrzí mě, že článek nebyl dostatečně užitečný

Pomůžete mi to napravit?

Top

11 MÝTŮ
O HUBNUTÍ

blank
x